SERVEIS DE DEPENDÈNCIA, DISCAPACITAT I GENT GRAN:


Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Tamaño: px
Comenzar la demostración a partir de la página:

Download "SERVEIS DE DEPENDÈNCIA, DISCAPACITAT I GENT GRAN:"

Transcripción

1 SERVEIS SERVEI D'INFORMACIÓ I ORIENTACIÓ SERVEI D ATENCIÓ A LA FAMÍLIA, INFÀNCIA, I JOVENTUT SERVEIS DE DEPENDÈNCIA, DISCAPACITAT I GENT GRAN: SERVEI D AJUDA A DOMICILI (SAD) SERVEI DE TELEASSISTÈNCIA SERVEIS DE MENJAR A DOMICILI I MENJADOR SOCIAL SERVEIS D ESTADES DIÜRNES I NOCTURNES SERVEI D ATENCIÓ A LA DONA SERVEI DE PREVENCIÓ DEL CONSUM DE DROGUES SERVEI D ATENCIÓ A PERSONES IMMIGRANTS SERVEI D ORIENTACIÓ LABORAL SERVEI D'INFORMACIÓ I ORIENTACIÓ Atenció a les persones, famílies o grups que plantegin demandes socials en general. Informació específica en matèria d atenció primària en: Drets, recursos, prestacions, procediments i alternatives en matèria de cobertura social SERVEI D ATENCIÓ A LA FAMÍLIA, INFÀNCIA, I JOVENTUT Atenció a les persones, famílies, infants i joves. Informació específica en matèria d atenció primària. Programes que ofereix el servei Atenció social individual i familiar. Tramitació d ajudes per a urgència social. Intervenció comunitària amb els centres educatius Programa d atenció psicosocial familiar (ADISEB). SERVEIS DE DEPENDÈNCIA, DISCAPACITAT I GENT GRAN:

2 PROMOCIÓ DE L AUTONOMIA I PREVENCIÓ DE LA DEPENDÈNCIA ATENCIÓ A LA GENT GRAN ATENCIÓ A LES PERSONES AMB DISCAPACITAT Atenció a les persones en situació de dependència, discapacitat i/o persones de més de 60 anys, que presentin qualque tipus de necessitat social i/o dificultat per a dur a terme activitats de la vida diària, situació de risc o emergència social. SERVEI D AJUDA A DOMICILI (SAD) Conjunt d actuacions dirigides a facilitar el desenvolupament o el manteniment de l autonomia personal, prevenir o retardar el deteriorament individual o social, i contribuir així a la integració i l estada de les persones en l entorn habitual. Les actuacions es realitzen al domicili de la persona usuària. Aquest servei no supleix en cap circumstància la responsabilitat de la família. Persones destinatàries: Majors, discapacitades i/o famílies amb problemes per a les activitats de la vida diària, o en situacions de risc o emergència social. SERVEI DE TELEASSISTÈNCIA Servei que garanteix davant de situacions d emergència que la persona beneficiària mantingui comunicació permanent amb l exterior, i que es realitzi una intervenció immediata mitjançant la mobilització de recursos existents a la comunitat. Persones destinatàries: majors i discapacitades. COPAGAMENT: Sí SERVEIS DE MENJAR A DOMICILI I MENJADOR SOCIAL MENJAR A DOMICILI: distribució de menús diaris i equilibrats a les persones usuàries que tinguin dificultats de mobilitat i manca d autonomia personal.

3 MENJADOR SOCIAL: ofereix una dieta equilibrada i adaptada a les necessitats de les persones usuàries. Compleix la funció d interrelació social. COPAGAMENT: Sí SERVEIS D ESTADES DIÜRNES I NOCTURNES Atenció a les persones majors amb autonomia reduïda, oferint un entorn adequat a les seves necessitats personals bàsiques (cura de la higiene, alimentació i salut), terapèutiques (atenció geriàtrica i rehabilitadora) i socioculturals (atenció social, activitats de lleure). COPAGAMENT: Sí. *S ofereixen places municipals i places a través de la Fundació de la Dependència. Les quanties de copagament poden variar d acord amb el tipus de plaça ocupada i els serveis prestats. SERVEI D ATENCIÓ A LA DONA Atenció a la dona en situació risc o emergència social. Informació específica en matèria d atenció primària. Informació, orientació i assessorament sobre drets, recursos, prestacions, procediments i protocols de derivació a serveis especialitzats. Punt d informació jurídic de la dona per a tota la Mancomunitat de Tramuntana. (IBD, ubicat a Sóller). Teleassistència per a dones maltractades (Creu Roja) Atenció psicosocial (ADISEB) Protocol d atenció per a dones amb situació de violència de gènere. Serveis que ofereix: - Servei d assistència psicològica per a dones que han sofert maltractament (EULEN). - Oficina d ajuda a víctimes de delictes (jutjats de Palma). - Cases d acollida per a dones maltractades i famílies. - Servei de Teletraducció (IBD).

4 SERVEI DE PREVENCIÓ DEL CONSUM DE DROGUES Servei d atenció a les persones amb necessitat d informació específica en matèria de prevenció i/o tractament, del consum d alcohol, tàbac i altres substàncies additives. Derivació a serveis especialitzats CAD (IMAS Consell de Mallorca). Pla municipal de drogodependències. Actuacions previstes de - Prevenció: comunitària, amb famílies, infants, joves i mediadors socials. - Assistència i inserció social. - Control de l oferta de drogues. SERVEI D ATENCIÓ A PERSONES IMMIGRANTS Atenció a les persones immigrants que necessiten informació específica en matèria d atenció primària i immigració. Tramitació d informes per a arrelament social i per a reagrupament familiar. SERVEI D ORIENTACIÓ LABORAL Atenció a les persones en situació de risc o emergència social, que presenten necessitat d informació específica en matèria de formació i orientació laboral. Entitats que desenvolupen la seva intervenció al municipi: FUNDACIÓ DEIXALLES, UNAC, ENDAVANT, ASPAS, AMADIP ESMENT, ATENEU ALCARI, COORDINADORA DE DISCAPACITATS, IMAS Consell de Mallorca (Taller Baixa Ocupabilitat es desenvolupa a Fundació Deixalles ubicada a Sóller), ASANIDESO Centre especial i taller ocupacional (ubicat a Sóller).

5 MARC NORMATIU I DISPOSICIONS GENERALS LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA Llei 39/2006 de promoció de l autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència. Llei 4/2009, d 11 de juny, de serveis socials de les illes balears Pla municipal de serveis socials de la mancomunitat de Tramuntana. Ordenances municipals en matèria de serveis socials: Ordenança del Servei de Teleassistència Domiciliària Ordenança d espais públics i convivència ciutadana Pla Municipal de drogodependències Reglament intern del servei de menjador social per a la gent gran *La resta de legislació especifica en matèria de: menors, grans, discapacitats, dona, igualtat... i la que estableixi la normativa reguladora dels centres i els serveis.

Sitemap